Savon Aurinkoenergia Oy

Usein kysytyt kysymykset

Onko aurinkosähköjärjestelmä kannattava investointi?
Takaisinmaksuaika ei ole paras sijoituksen mittari. Sen sijaan kannattaa keskittyä sijoitetun pääoman tuottoon. Aurinkosähköjärjestelmissä sijoitetun pääoman tuotto on yleensä 4-10 % vuodessa.
Mitä hyötyä kotitalouksille aurinkosähköjärjestelmästä on?
Tavoitteena on säästää vuotuisissa sähkömenoissa 25-35%.
Kuinka monta paneelia minä tarvitsen?
Aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan jokaiseen kohteeseen yksilöllisesti. Savon Aurinkoenergia Oy:n asiantuntija käy kaikissa kohteissa paikan päällä ja asiakkaan kanssa valitaan yhdessä paras mahdollinen järjestelmä.
Kuinka kestäviä paneelit ovat?
Aurinkopaneelin pinta on paksua karkaistua lasia ja paneeli kestää jopa 800 kg painon. Savon Aurinkoenergia Oy:n käyttämien aurinkopaneeleiden saksalainen valmistaja antaa järjestelmälle jopa 25 vuoden tuottavuustakuun.
Mikä on järjestelmän takaisinmaksuaika?
Järjestelmä maksaa itsensä takaisin oman elinkaarensa aikana useampaan kertaan.
Minne järjestelmä pystytään asentamaan?
Järjestelmä voidaan asentaa kiinteistöön kuin kiinteistöön tai maahan maa-asennuksena. Olemme asentaneet aurinkosähköjärjestelmiä kerrostaloihin, omakotitaloihin, kesämökeille, navettojen ja varastojen katoille sekä maatelineisiin.
Kuinka kauan asennuksessa menee?
Asennuksessa kuluu yleensä 1-3 päivää. Asennuksen tekevät Savon Aurinkoenergia Oy:n sähköasentajat avaimet käteen –palveluna. Aurinkoenergiajärjestelmä on helppokäyttöinen ja käyttöopastus annetaan asennuksen yhteydessä.
Mitä lupia järjestelmä tarvitsee?
Sähköverkkoon kytkettävät energiajärjestelmät tarvitsevat luvan verkkoyhtiöltä. Savon Aurinkoenergia Oy hoitaa lupaprosessin asiakkaan puolesta.
Miten lumi vaikuttaa aurinkopaneeleiden tuotantoon?
Kun otetaan huomioon järjestelmän vuosituotto, lumen haittavaikutus aurinkosähkön tuotantoon on hyvin pieni. Haittavaikutus on noin 3 -10 % vuodessa. Hyötyäkin talvesta on, varsinkin keväällä lumen ja jään heijastusvaikutus antaa lisää tuottoa järjestelmälle.
Tarvitseeko järjestelmää huoltaa?
Aurinkosähköjärjestelmät ovat lähes huoltovapaita. Ne ovat äärimmäisen toimintavarmoja, eikä niissä ole juurikaan liikkuvia osia. Paneeleita ei tarvitse putsata lumesta, eikä niitä tarvitse kesällä pestä. Aurinko sulattaa lumet ja sadevesi huuhtoo paneelit.
Millainen on valoisa paikka?
Yksittäisistä ilmansuunnista etelä on paras, mutta järjestelmä voidaan asentaa useammalle lappeelle. Esimerkiksi itä-länsi -lappeilla tuotantoa saadaan aamusta iltaan saakka.
Voiko järjestelmän asentaa talvella?
Asennamme aurinkoenergiajärjestelmiä ympäri vuoden, poikkeuksena ovat tiilikatot.
Ovatko ne teidän paneelinne niitä aasialaisia?
Eivät ole. Käytämme saksalaisia erittäin laadukkaita aurinkoenergiajärjestelmiä ja niillä on tehdastakuu.

Kutsu asiantuntijamme maksuttomalle käynnille

Jätä alle yhteystietosi, niin olemme yhteydessä!